top of page

Nederlands Kampioen 2016!

Yes, we did it! Dutch Solar Boat prolongeerd op het NK in Akkrum!

Afgelopen weekend (6 en 7 mei) hebben wij deelgenomen aan het NK Eneco Zonnebootrace in Akkrum. Tijdens de race waren er bij veel teams technische uitdagingen en is er onderweg helaas veel schade opgelopen. Dit bij elkaar maakte de race tot op het eind een spannende strijd om de titel 'Nederlands Kampioen 2016'.

De eerste dag van de race was een endurance race waarbij zo snel mogelijk een afstand van 55 kilometer afgelegd moest worden. Als eerste gingen we van start en we kwamen met een ruime voorsprong (ruim 30 minuten op de nummer 2) weer als eerste over de finishlijn. Een zeer geslaagde dag dus, helaas wel wat technische storingen gehad waardoor de boot een aantal keer stil kwam te liggen. Voordat we aan de tweede dag gingen starten hebben we dat op kunnen lossen door de motorcontroller te vervangen.

De tweede dag bestond uit het 'Rondje Akkrum' en een sprint. Het 'Rondje Akkrum' is een challenge die 1,5 uur duurt met daarin een hardloopstuk als start en zoveel mogelijk rondjes varen in Akkrum. Douwe is bij ons de uitdaging aangegaan voor het hardloopstuk. Zo hard als hij kon heeft hij een afstand van 1,7 kilometer afgelegd waarna Jules kon starten aan zoveel mogelijk rondjes om Akkrum varen. We zijn hierbij 2e geworden met een verschil van 1 seconde op de nummer 1. Na een pauze en wat tijd om de accu's een beetje op te laden door de zon was het tijd voor de sprint. De sprint ging fenomenaal goed! We hebben de afstand afgelegd in 52 seconden, waarmee we een nieuw record hebben neergezet in de A-klasse!

We kijken terug naar een zeer geslaagd race weekend. De sfeer was goed, het was perfect georganiseerd en het weer was fantastisch!

Iedereen heel erg bedankt voor alle support!

Kijk voor alle uitslagen en foto's op nkzonnebootrace.nl

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page